Miękkość, elastyczność i doskonałe czucie w palcach. Ułatwiony chwyt w środowisku suchym lub wilgotnym. Komfort dzięki flokowaniu bawełną : - ułatwione zakładanie i zdejmowanie - wchłanianie potu Użytkowanie przy produktach spożywczych. Dobra odporność na działanie produktów chemicznych. | Rękawice szczelne. Mocne. Struktura antypoślizgowa na stronie chwytnej i na palcach. Dobra odporność na ścieranie. Odporność na rozdzieranie. Kształt anatomiczny. Dobra odporność na liczne kwasy i ketony. Dobra odporność na oleje roślinne i zwierzęce. | Żywienie zbiorowe. Przemysł konserwowy. Zakłady mleczarskie. Zakłady serowarskie. Ubojnie. Opieka weterynaryjna. Higiena. Prace w gospodarstwie domowym. Produkcja i składanie. Pakowanie owoców i warzyw. Prace w laboratoriach. |